Contact
Hyperventilatie / hyperventileren

 

 

Hyperventilatie komt veel voor bij mensen met agorafobie, maar hyperventilatie kan ook een probleem apart vormen.

Het is slechts wanneer de angst voor de hyperventilatie ervoor zorgt dat je bepaalde plaatsen gaat mijden (waar je hyperventileerde) dat er sprake kan zijn van agorafobie.

Het snelle ademen bij de hyperventilatie en het gevoel dat je gek wordt, wordt enkel erger door de angst en de angstige gedachten die je op dat moment door je hoofd jaagt.

Het programma maakt komaf met hyperventilatie door vooral de angst ervoor weg te nemen. Wanneer een aanval opkomt zal die in eerste fase niet meer zo lang duren, om nadien simpelweg niet meer voor te komen.

Zo geraak je uiteindelijk over je hyperventilatie heen.

 

 

Dit ben ik, Geert Verschaeve, sinds 2004 over mijn angsten heen. Nu wil ik de kennis die ik opbouwde met jou delen om ook jou te helpen. Klik op foto voor video.

 

 

Andere Artikels:

- Wat is agorafobie eigenlijk? ** zeker lezen **

- Wat is angst en wat is een angstaanval?

- Wat er ook gebeurt, het is ok ** zeker lezen **

- Welk product veroorzaakt je paniekaanvallen?

- Wat andere mensen van je denken.

- Angst, en hoe het je leven kan beheersen.

- Waarom sporten belangrijk is

- Angst en hyperventilatie

- Moet je je agorafobie verbergen?

- Hyperventilatie en de link met agorafobie

- Mijn LASIK-operatie

- Angst is beangstigend

- Soorten angst

- de link tussen burn-out en angst

 

Disclaimer:De inhoud van deze website vervangt de raad van je arts niet en bevat geen medisch advies of medische behandeling. Ik ben geen arts en geen psycholoog. Ik geef verder heel bewust ook geen (langdradige) therapie en werk via een zelfhulp cursus. In plaats van je een vis te geven, leer ik je vissen zodat je van niemand hoeft af te hangen. Wanneer je vragen hebt over je gezondheid dien je daar steeds eerst met je arts over te praten. Negeer nooit de raad van je arts of wacht niet om met hem contact op te nemen. De nieuwsbrief en alles wat je op deze site vindt kan en zal geen ziektes genezen. Ik kan niet iedereen helpen en de resultaten verschillen van persoon tot persoon. Angst overwinnen vergt tijd en moeite, dat is nu eenmaal zo. Maar geloof me, het is die moeite en inzet waard!