Contact
Welk product

 

Caffeïne.

Daar zou ik het al bij kunnen laten want dat is hét product dat angstaanvallen kan oproepen.

Ik ga niet verschrikkelijk veel in detail gaan aangezien dat in het programma zelf gebeurt, maar ik kan je wel kort uitleggen wat caffeïne met je doet.

Caffeïne creëert in je lichaam een effect dat te vergelijken is met adrenaline. En, zoals je in een ander artikel kan lezen, is adrenaline de echte boosdoener. Door de adrenaline gaat je hartslag sneller slaan, kan je je lichthoofdig voelen, beginnen duizelen enz.

Let er eens op. Ga eens naar een plaats waar je angstig bent en geef je angstgevoel een score op 10. Drink de volgende dag één tot twee uren ervoor een tas koffie en ga opnieuw. Gradeer je angst. Je zal meteen voelen dat het veel erger is.

Betekent dat dan dat je volledig met koffie/cola moet stoppen wanneer je agorafobie hebt?

JA.

Al is er een kleine maar aan verbonden. In het begin dien je helemaal te stoppen. Helemaal. Anders kan de agorafobie niet verminderen. Maar nadien, dankzij de andere tools die het programma aanbiedt kan je dan de agorafobie zowieso de kop in slaan. En dan kan je gerust nog ergens eens een tas koffie drinken. De angst zal opkomen, maar je zal tenminste weten hoe je er komaf mee moet maken.

Dagelijks enkele tassen koffie drinken zal spijtig genoeg (alhoewel) tot het verleden moeten behoren.

Tijdens de sessies leg ik in detail uit waarom die caffeïne exact slecht is. Maar je kan de proef al zelf op de som nemen door het uit te testen en te stoppen. Reken er wel op dat je in het begin enkele dagen hoofdpijn kan hebben, die overgaat door...jawel, koffie te drinken. Geef niet toe!

 

Dit ben ik, Geert Verschaeve, sinds 2004 over mijn angsten heen. Nu wil ik de kennis die ik opbouwde met jou delen om ook jou te helpen. Klik op foto voor video.

 

Andere Artikels:

- Wat is agorafobie eigenlijk? ** zeker lezen **

- Wat is angst en wat is een angstaanval?

- Wat er ook gebeurt, het is ok ** zeker lezen **

- Welk product veroorzaakt je paniekaanvallen?

- Wat andere mensen van je denken.

- Angst, en hoe het je leven kan beheersen.

- Waarom sporten belangrijk is

- Angst en hyperventilatie

- Moet je je agorafobie verbergen?

- Hyperventilatie en de link met agorafobie

- Mijn LASIK-operatie

- Angst is beangstigend

- Soorten angst

- de link tussen burn-out en angst

Interessante links:

- Angst - Hyperventilatie

- Paniekaanval

- Angst

Disclaimer:De inhoud van deze website vervangt de raad van je arts niet en bevat geen medisch advies of medische behandeling. Ik ben geen arts en geen psycholoog. Ik geef verder heel bewust ook geen (langdradige) therapie en werk via een zelfhulp cursus. In plaats van je een vis te geven, leer ik je vissen zodat je van niemand hoeft af te hangen. Wanneer je vragen hebt over je gezondheid dien je daar steeds eerst met je arts over te praten. Negeer nooit de raad van je arts of wacht niet om met hem contact op te nemen. De nieuwsbrief en alles wat je op deze site vindt kan en zal geen ziektes genezen. Ik kan niet iedereen helpen en de resultaten verschillen van persoon tot persoon. Angst overwinnen vergt tijd en moeite, dat is nu eenmaal zo. Maar geloof me, het is die moeite en inzet waard!