Contact
Wanneer angst je leven begint te beheersen

 

Bekijk zeker de videogetuigenissen hieronder door op het beeld te klikken. Lees nadien de andere getuigenissen.


Artikel in NINA, een weekblad van Het Laatste Nieuws:

----

Beste Geert,

Het is nu al bijna 3 jaar geleden dat ik de cd sessies bij jou heb besteld. Ik leed toen al enkele jaren aan een behoorlijk heftige angst stoornis en had bijna dagelijks terugkerende paniekaanvallen.

Ik heb ontzettend veel verschillende therapie sessies en "'behandelingen" gehad bij verschillende instanties. Dit had op mij een averechts effect. Door constante bevestiging van mijn problemen; "jij bent een angstig persoon","'jij bent ziek", "het gaat niet goed met jou"'ging ik mij steeds slechter voelen en heb me toen langzaam maar zeker steeds meer afgezonderd van de maatschappij. Ik ging niet naar school, had geen bijbaantje en kwam nauwelijks buiten en in contact met anderen.

Net als jij had ook ik een moment waarop ik dacht dit kan zo niet langer! Ik ben heel veel op het web gaan lezen, over allerlei vormen van angst waar een mens mee te maken kan krijgen. Toen ik per toeval op jouw site terecht kwam en jou video boodschap zag heb ik ontzettend gehuild (dit was niks voor mij omdat ik door mijn angsten, bepaalde emoties volledig had onderdrukt) eindelijk iemand die mij begrijpt!

Ik heb meteen jouw sessies besteld en ben samen met mijn moeder (ik woonde destijds nog thuis)jouw thuis therapie gaan volgen. Met de week ging het beter en beter. Jij hebt mij de kracht gegeven mijn comfort zone groter en groter te maken waardoor ik beetje bij beetje terug keerde in de "normale" wereld. Door jouw sessies ben ik weer gaan studeren (zit momenteel al in mijn 3e jaar), heb mijn rijbewijs gehaald, heb een vriendin gekregen waar ik nu mee samen woon, en kan ik gaan en staan waar ik maar wil!

Mijn angsten zijn niet volledig verdwenen maar zijn nu door mij te controleren en niet andersom! Ik wil je dus bedanken voor je geweldige steun! Jou \'levenswerk\' heeft mij weer doen leven! Ik stuur deze dank mail zo laat omdat ik de afgelopen jaren te druk ben geweest met genieten en het inhalen van de nare tijd!

Sam J.

-----

Geert,

Nu is de tijd om te laten weten voor je site hoe het nu gaat,
Ik wou weten of de veranderingen blijvend waren, nou dat zijn ze!
In Mei 2007 was ik klaar met de 15 sessies, toen voelde ik me al veel beter dan ervoor, nu zitten we al bijna in 2008
en ik kan gerust zeggen dat ik voor 100% van de agorafobie verlost ben.
Ik heb nergens meer last van, ik ga weer uit, overal in nederland, ik ga op vakanties etc etc.
Ik heb veel meer zelfvertrouwen, ik ga 4 keer per week naar de sportschool, ik heb nu een mooi lichaam, ik heb dicipline en haal veel betere resulaten op school en op mn werk.
Ik ben ervan overtuigd dat iedereen met agorafobie, hoe erg dan ook ervanaf komt met deze sessies!.
maar je moet voor 100% doen wat Geert zegt, en dat kan moelijk zijn, maar je moet het echt doen, dan ben je er vanaf.
Tijdens mn eerste lange auto rit, die ik moest doen, was ik echt bang, ik had sessies meegenomen om me te helpen, maar ik had klamme handen en het zweet stond op me voorhoofd, maar ik had het gedaan, dat gaf me zo'n goed gevoel!
Hoe ik me tijdens de relaxatie cd aan het begin van de sessies inbeelden hoe ik wou zijn, uiterlijk/innerlijk/zakelijk, zo ben ik nu!

Nu na bijna een jaar verder ben ik er helemaal vanaf! Geert, ik wil je bedanken wat je voor me betekend hebt!

JP


Dag Geert,

Mijn 15 sessies zitten erop en ik heb je niets anders dan goed nieuws te melden. Dankzij uw sessies kan ik weer overal naar toe gaan zonder te duizelen. Ik voel me rustiger, gelukkiger, bekijk het leven positiever en heb al veel meer zelfvertrouwen. Dankzij u sessies heb ik volledig kunnen afbouwen met kalmeringsmiddelen. Momenteel ben ik bezig met af te bouwen met antidepressiva. Natuurlijk in samenspraak met de arts. Tijdens de voorbij periode zijn er ook 2 familieleden overleden, ik heb mezelf een relatief korte rouwperiode toegestaan waarbij ik zoveel mogelijk dacht aan de positieve herinneringen. Zo heb ik het verlies goed kunnen verwerken…Vroeger zou dit niet gelukt zijn. Mijn angst is nog niet volledig verdwenen wegens verschillende redenen: bv. ik heb al heel mijn leven de verkeerde denkpatronen, dus is het normaal dat je die niet allemaal in 15 weken kan veranderen. Zo lukt het mij nog niet altijd om assertief te zijn, maar ik blijf proberen! Als besluit wil ik je duizendmaal bedanken omdat je jouw kennis aan mij en aan iedereen met agorafobie wilt delen om er voor eens en altijd komaf mee te maken. In iedere sessie herkende ik mijzelf! Bij sessie 11 was ik echter eventjes boos op jou, totdat ik besefte dat je eigenlijk wel gelijk hebt! Voordat ik jouw website ontdekt had via google, had ik al tientallen boeken gelezen zonder resultaat. Jouw sessies zijn echt een godsgeschenk voor mij…

Koen


Beste Geert,

Ik ben inmiddels bij sessie 11 (afgelopen week) en wilde je even zeggen dat
ik nog steeds erg blij ben met je programma. Sessie 11 heb ik weer echt veel aan gehad, zoals het nadenken over wat de voordelen voor mij zijn van
Agorafobie. Best confronterend, aangezien ik mijn Agorafobie zeker wel eens half onbewust misbruikt heb om niet naar een (schoon)familiefeestje te gaan of iets anders, omdat ik daar eigenlijk geen zin in had.
Ook je opmerking over niet teruggaan naar wie je was, maar naar een betere versie van jezelf was eye opening. Als ik zou teruggaan naar de oude
Christel van de afgelopen jaren, dan zou ik weer naar een beperkte Christel
teruggaan, in een keurslijf, naar binnen gericht. Daar wil ik juist vanaf.
Door mezelf te durven openen en meer naar de wereld om me heen te richten, kom ik verder vooruit.

Wel wil ik positieve kanten van mijn karakter terughalen die de laatste
jaren zijn ondergesneeuwd. Dus een positief deel van mezelf die op de
achtergrond is geraakt.
Ik vind je programma erg volledig, een brede aanpak. Ik vind het bijna
jammer dat sessie 15 al dichterbij komt, elke week ben ik weer benieuwd wat je te vertellen hebt. Chapeau!

Groeten,

Christel


Met behulp van jouw sessies heb ik de afgelopen maanden een enorme vooruitgang geboekt. Ik slaap veel beter, heb meer energie, sta veel positiever in het leven en heb meer zelfvertrouwen waardoor ik veel meer durf. Ik reis inmiddels weer met het openbaar vervoer, bezoek mijn klanten met plezier, ga met de auto erop uit en doe steeds meer dingen die ik heel lang heb vermeden uit angst. Ik word veel opgewekter wakker, gebruik geen koffie en chocolade meer, heb een enorme conditie door het sporten en ben gestopt met roken. Als ik dit zo lees vind ik het bijna ongelooflijk hoeveel er in korte tijd is veranderd en dit geeft me veel moed voor de toekomst.

Gert-Jan


Hallo Geert

Dank je wel voor je nieuwsbrief. Ik heb hem aandachtig gelezen.

Ik wil je ook even laten weten hoe het met mij gesteld is...Wel heel goed.

Kan je je mij nog herinneren..neen natuurlijk want je hebt zoveel "patiënten" of hoe mag ik al de anderen noemen die met dezelfde problemen te kampen hebben als wij.

Wel ik had reeds 20 jaar last van zware aanvallen van hyperventilatie met allerlei fobiën tot gevolg. Tot ik uw site ontdekte en mij de CD's aanschafte.
Heb alles stipt gevolgd en nu één jaar later voel ik me heel goed. Ik heb wel af en toe nog mindere dagen maar ik mag niet klagen.

Begin dit jaar heb ik zelfs op 55 jarige leeftijd nog deelgenomen aan een bevorderingsexamen. Heb de concurrentie aangegaan met veel jongere collega's en ben geslaagd.

Ook zijn mijn echtgenoot en ikzelf gestart met een danscursus. Op het begin was het heel moeilijk want deze lessen werden gegeven voor 20 koppels in een grote ruimte met een immens grote spiegel. Ik kon amper op mijn benen blijven staan. Zaterdag as is het de laatste les van de starterscursus en nu dans ik heel vlot al verschillende figuren van allerlei dansen oa chachaca, quick step, discorock, boogie, salsa ea. Het bevalt mij enorm zodanig zelfs dat ik me heb laten inschrijven voor allerlei aparte cursussen tijdens de zomermaanden en in september starten we de tweede beginnerscursus.

Ik geniet af en toe terug van een lekkere tas koffie en een goed wijntje. Ik voel me goed en dit dank zij jouw hulp.

Groetjes

Arlette

 


Dankzij jouw sessies heb ik voor de tweede keer in mijn leven in het vliegtuig gezeten, heb ik een baan van 32 uur sinds januari naast een gezin en sta ik sterker in mijn leven dan ooit tevoren. Schrik ik niet meer van iedere hartklopping of steek in mijn koppie en hyperventilatie heb ik maanden geleden voor het laatst gehad. Ik handel nu vanuit een rustige gelukkige geest en heb me nog nooit zo evenwichtig en goed gevoeld. Ik zou twee dingen in mijn leven nooit doen had ik me voorgenomen. Naar Schiphol rijden en vliegen. Gewoon uit angst om wat zou kunnen gebeuren. Nu deed ik het gewoon met een houding van ´ik zie wel wat er gebeurt en gebeurt er wat dan zal ik het ter plekke moeten oplossen en niet een dag van te voren´. Die houding maakt dat ik veel dingen waar ik voorheen al bij rilde.

Ik leef weer ten volle en zelfs nog beter dan ik ooit in mijn leven gedaan heb.

En allemaal dankzij jou Geert.
Ik ben je er eeuwig dankbaar voor.

Anneke


 

Hey Geert!

Een tijdje geleden heb ik jou sessies besteld en ik ben er nog altijd niet rouwig om!
integendeel...
ik ben blij dat ik op jou site terecht gekomen was, echt amaai!! Ik
heb er al jaren therapie opzitten waarvoor ik me ook telkens weer inzette! maar bij de sessies van jou heb ik meer baat omdat de inzet
in resultaat omslaat en dat maakt het allemaal veeeeel haalbaarder hé!

Bij de sessies sla jij telkens weer de nagel op de kop, dit heb ik nooit
ervaren bij eender welke psycholoog/psychiater ik ooit allemaal geweest ben.

Ik zou je 1000 keer willen zeggen hoe dankbaar ik je ben...!!!

groetjes Ilse

 


 

Beste Geert

Ik wou je bij deze mijn beste wensen overbrengen.

Dank zij uw sessies voel ik mij terug als herboren. Heb wel heel stipt al uw raad opgevolgd...geen koffie, geen suikers...geen alcohol en af ten toe wat gesport. Wel heb ik heel veel gewandeld. Ben daardoor ook ongeveer 6 kilo vermagerd.

Ik voel me veel zelfzekerder. Ik krijg veel complimentjes dat ik er jonger uitzie. Ik straal werkelijk "geluk" uit en voel me ook zo.

Ik ben en blijf je eeuwig dankbaar.

Lieve groetjes

Arlette


Dag Geert,

Ik ben ondertussen aan sessie 6 en het is echt opmerkelijk wat voor een verschil het al is tegen vorige maand.

Ik ben sinds een tijd terug beginnen studeren, wat zowiezo al niet zo gemakkelijk is voor iemand die 10 jaar ouder is dan de rest van de klas, maar begin me eindelijk wat zekerder te voelen. In de eerste maanden heb ik heel veel lessen moeten missen, omdat ik me op het laatste moment toen ik ging vertrekken, toch slecht begon te voelen en uiteindelijk thuisbleef. Maar nu ga ik terug weer elke dag naar de les.

Anke

 

Hallo Geert,

ten eerste bedankt voor de felicitatie in sessie 14,maar die heb ik ook verdiend want ik heb hard gewerkt. Jou moet ik ook feliciteren want het is je gelukt om mij een heel groot eind op weg te helpen om van de angst,duizelingen af te komen.Ik ben er nog niet 100% maar wel 95%.Het allerleukste wat gebeurde was dat ik zelfs in het belgisch aan het denken was en me zelf in het belgisch antwoord gaf haha.Zo zie je hoe intensief ik jouw raad opvolg.! Wat mij het meest heeft geholpen is:niet meer bang voor de symptomen zijn, alles meer laten gebeuren en het als een losstaand feit zien van de burnout die ik gehad heb.Ik had steeds angst om daarin terug te vallen,met alle nare symptomen maar dat is nu over.Ik ben zeer blij dat ik je op internet heb gevonden,en hoop ook andere mensen te helpen met jouw programma.Ik zal je blijven volgen en veel succes verder.Nogmaals dank voor je goede coaching ga hier zeker mee door.

Marielle


 

Hallo Geert, bedankt voor de laatste sessies.
Dit gaat echt wel lukken!
Mijn zelfvertrouwen groeit met de dag en daar gaat het eigenlijk allemaal om!
Ben nu bij sessie 9 en voel al heel veel verbetering maar ben benieuwd of het nog beter wordt,dan is het helemaal top.
Ik zal je met genoegen aanbevelen.

Murielle


 

Hoi geert ,
Alles gaat ZEER goed met mij !! ik ga naar school ... Ik heb vele nieuwe vrienden gemaakt,ik ga uit enzoverder ik ben zelfs al op restaurant geweest met een vrinedin van mij en ik voelde me helemaal niet slecht !! soms denk ik er wel nog eens aan maar ik kan het in bedwang houden !! maar ik wou je even vragen of men tweede pakket van men sessies al bijna onderweg zijn want ik denk dat ik deze zaterdag aan men laatste cd begin ... groetjes en bedankt je cd's zijn echt een grote steun !! ik heb echt terug een leven ik kan trug alles en nu geniet ik echt pas van mijn jeugd :-) X K X


Beste Geert,

Jou is gelukt wat 20 jaar dokters en specialisten niet voor elkaar kregen. Ik heb geen last meer van hyperventilatie.

Ik ben een ander mens geworden en ben je zeer dankbaar.

JanHoi Geert,

Enige tijd geleden stuurde ik je een mail waarin
stond dat ik geslaagd was voor m'n theorie examen. (nota van Geert > Zie eerdere getuigenis onderaan)

Vandaag ben ik voor m.n praktijk-examen geslaagd.

Mede door jou sessie's is het me gelukt om angst, stress en zenuwen de baas te blijven!!

En zo komen we steeds een stapje dichter bij de IK die ik vroeger was.

Maar wel een IK die in een nieuw jasje is gestoken.

"Dankzij" de agorafobie heb ik heel veel geleerd.

"Dankzij".....
Vijf jaar geleden zou ik nooit hebben durven dromen dat dat kon zeggen.

Vijf jaar geleden was de circel nog rond.
Vanaf het beluisteren van de eerste sessie is er een gat in gekomen.
En vanaf vandaag ishet voor mij met die cirkel gedaan !!

We gaan ervoor !!


Agorafobie:

Je blijft "vatbaar"
maar kent je grenzen.
Je bent op zoek:
naar de IK van vroeger.

Die zal je vinden !!

Liefs Mirjam


 

Hallo Geert,
Ikzelf ben 29 en ben heel blij dat ik er een verklaring voor heb gevonden, ik dacht dus ook dat er iets mis met me was...
Zijn er veel mensen die hun verhaal schrijven?
Ik moet zeggen ik herken veel dingen, die op de cd staan, maar niet alles.
Ik vermoed dat dit bij iedereen toch wat verschillende symptomen zijn?
Ik durf wel vliegen en zeker met de auto rijden, dat is juist ontspanning voor me.
Ik heb ook geen bang om flauw te vallen wel om rood te worden en dat iedereen dit ziet.

Ik heb al jaren, bang om aan een tafel met mensen te zitten(bang om rood te worden, of me niet slim genoeg te vinden), om naar feestjes te gaan ook, ik ga regelmatig niet omdat ik bang ben me ongemakkelijk te voelen en niet te durven dansen of niet weten wat te zeggen.
ALs ik dat allemaal niet durf is een feestje niet geslaagd.

Ik besef dat dit met de lat hoog leggen te maken heeft.

Ik heb bang van vergadringen en om bij mensen te blijven logeren en uit mijn comfort zone te zijn.
Ik snoep nu nog enkel op zondag en drink max een tas koffie per dag, en voel dat neg. effect van angst dan inderdaad direct, maar dronk vroeger 5 tassen per dag.

Ik heb ook bang om met jongens te praten die ik tof vind omdat ik bang heb rood te worden of niets nuttig weet te zeggen.
Ik heb heel veel bijgeleerd en besef dingen stilaan.
Ik loop hier al heel wat jaren met rond en vertelde dit tegen niemand, enkele dingen tegen mijn mama en zus , maar zelfs tegen vrienden niet , je wil je sterk voelen en niet verlegen, want dat hoort zo in de maatschappij.
Nu af en toe vertel ik iets hierover en hoor ik regelmatig , is dat echt? IK heb er ook enkele symptomen van...

Ik heb bang van er nooit helemaal vanaf te geraken en daardoor niet te bereiken wat ik wil in mijn leven.
Mijn ex vriend heeft ook agorafobie gehad toen ik er nog bij was en dacht dat hij toen komedie speelde, nu besef ik wat dat is en er is vastgesteld dat ik het dus ook heb. We hebben zo samengeleefd en staken alles op elkaar.
Hij heeft er 6 jaar voor in behandeling geweest bij een psychiater en medicatie genomen.
Hij is er wel helemaal vanaf nu.

Bedankt dat ik iets kon schrijven, ik ben nog niet teneinde de cd -tjes.
Ben aan 7, maar ga ze zeker nog herhalen.
groetjes,
C


 

Deze getuigenis is een antwoord op een getuigenis die via de nieuwsbrief verzonden werd en je hieronder vindt over A, 56 jaar oud.

Hoi Geert,

Het doet me goed deze mail te lezen, ookal is het moeilijk dit gezien de leeftijd als perfect vergelijkingsmateriaal te zien. Ik heb mijn sessie voor de zomer volledig afgerond. Ondertussen is er in mijn leven een hoop veranderd. Toch ben ik nog steeds niet op de plaats waar ik zijn wil, dit is ook de reden dat ik de sessie opnieuw van het begin af aan ga volgen. Ik denk dat ik nu met 50 % vooruit ben gegaan en dat is een hele hoop als je weet uit wat voor diep dal ik ben gekomen. De hele lente en zomer was ik top en heb ik me weinig aangetrokken van vele meningen om me heen, de winter kijk ik een beetje tegenop omdat ik weet dat ik af en toe moeite heb om positief tegen het vallen van het blad aan te kijken. Tegelijkertijd besef ik maar al te goed dat dit juist de oorzaak van mijn probleem is. We zien het wel, ik voel me nu sterker als ik me de afgelopen 6 jaar gevoeld heb!

Hiervoor wil ik je bedanken. Bedankt!


Gr. Hans (25)


dag Geert

ik ben ann en zit momenteel aan cd nr 10 ik wou u gewoon laten weten dat het al veel beter gaat met mij, voor ik aan deze sessie begon durfde ik niets meer, niet auto rijden,niet bij iemand in de auto zitten want had schrik als we ver van huis waren dat er iets kon gebeuren, ik durfde zelfs niet meer naar familieleden te gaan, had altijd bang dat ik er ging flauwvallen ik ben nog nooit flauwgevallen maar heb dat eens zien gebeuren en van toen denk ik altijd van ik ga flauwvallen en dat nam een stuk van men leven weg,ik durfde zelfs niet te gaan winkelen want had daar ook schrik dat ik ging flauwvallen ik jaagde mij dan zo hard op dat ik me niet goed begon te voelen, ik begon heel zenuwachtig te worden kon niet stil staan en men hart klopte zo snel , nu gaat het al veel beter met mij ik rij zelf terug met de auto altijd als ik paniek krijg dan denk ik wat gij zegt dat het normaal is was ik voel en dat het niets is dat het over gaat en dan gaat het ook over want ik voel dat heel goed dat ikzelf die angst maak,ik heb nu ook terug werk want dat ging hiervoor ook niet ik dacht altijd maar dat ik ging flauwvallen op werk en zocht dan ook vanalles uit om naar huis te kunnen gaan maar dat is ook al veel verbeterd want ik werk in een rusthuis en toen het vorige maand zo warm was had ik bang dat ik mijn job weer ging opgeven had bang dat ik die warmte niet aankon maar het was heel goed gegaan,ik heb het alleen nog moeilijk met ergens aan te schuiven of waar je effe moet wachten dan krijg ik paniek en word ik duizelig en denk ik weer van oei ik ga flauwvallen maar dit is nog nooit gebeurd ben heel blij dat deze sessies heel goed helpen en wil je hiervoor echt bedanken ben er al veel sterker uitgekomen

groetjes ann


Ik ben A., 56 jaar jong en sukkel al ruim 20 jaar met hyperventilatie en allerlei fobieën. Ben al in verscheidene hospitalen geweest en allerlei onderzoeken ondergaan. Ik dacht steeds dat ik ernstig ziek was. De dokters dachten eerst aan hartproblemen tot de uitspraak kwam….stress…hyperventilatie met als gevolg…fobieën.

Kreeg steeds maar kalmeermiddelen om mij beter te voelen. Tot mijn huisarts mij doorverwees naar een kinesiste die hyperactieve kinderen behandelde. Heb daar mijn relaxatie- en ademhalingsoefeningen geleerd. Sindsdien zijn mijn aanvallen al draaglijker.

Ik had alles zo een beetje onder controle maar…begin dit jaar heb ik deelgenomen aan een examen en de druk was weer te hoog voor mij. Dan achteraf is nog gebleken dat er heel wal onregelmatigheden zijn gebeurd door mijn rechtstreeks baas. Ik mocht en zou niet slagen. Het interim bureau heeft me dit bevestigd. Ik heb nl. een vrouw als baas en die is verschrikkelijk jaloers op mij…op mijn kleding e.a. Ik ga niet in detail gaan want het is gewoon belachelijk.

Daarom had ik besloten dat het gedaan moest zijn en via opzoekingen (internet) heb ik uw site ontdekt.

Nu heb ik nog één groot probleem : ik kan niet blijven staan op één plaats. In grote of kleine ruimtes met tamelijk volk verkrampen mijn benen en ben ik niet meer bekwaam om zonder hulp verder te stappen. Bij het wandelen kan ik zelfs geen praatje maken met de mensen, gewoon omdat ik dan moet blijven staan. Dagelijks neem ik de trein en op het perron kan ik ook niet blijven staan. Mijn eerste gedachte is steeds : waar vind ik een bankje, een leuning enz.

Op vakantie kon ik niet in een winkelruimte blijven. Hoe meer ik daartegen vocht hoe erger waren de symptomen. Ik had ondertussen mijn eerste deel van CD’s al ontvangen maar ben pas gestart na mijn verlof.

Ik heb tot nu toe heel goed uw raad opgevolgd. Ik herken mij volledig in alles wat u tot nu toe aanhaalde. Zit momenteel aan CD nr 7.

Ik nam en neem nu nog steeds homeopathische middelen (stress en slapeloosheid) en daardoor was mijn koffieverbruik al zo goed als nihil. Af en toe snoep ik nog wat maar dat is ondertussen al fel verminderd. Ik fiets en wandel heel graag. Ik moet toegeven dat het niet gemakkelijk was want ik heb nl. een dagtaak van 6 u 30 tot 19 u 00 ttz. ik sta elke dag op om 5 u 30 vertrek thuis om 6 u 40 om de trein te nemen om 7 u 00. Ben dan ’s avonds terug thuis om 19 u 00. Dan moet ik mijn huishouden doen en de tijd vinden om te fietsen of te wandelen. Ook de hitte in juli en de regen in augustus waren spelbrekers maar ik heb toch al het mogelijke gedaan.

Graag zou ik ook nog een feit willen aanhalen. Ik heb nl. een discussie gehad met mijn baas. Zij had mij gevraagd om een dagtaak over te nemen van een collega die in loopbaanonderbreking is. Ik heb geweigerd omdat deze taak nl. betrekking had op de job die ik normaal moest uitoefenen als ik die bevordering had gekregen. Toen oordeelde zij dat ik niet bekwaam was en nu zou ik zonder geldelijke tegemoetkoming die job moeten doen. Daarvoor heb ik wel bedankt. Zij heeft mij uit haar bureau gezet en gedurende 3 weken kreeg ik geen werk meer, moest ik haar telefoongesprekken niet meer behandelen enz…. Zij sprak niet meer tegen mij en met een uitdagende houding ging ze dan met mijn collega’s heel vriendelijk een babbeltje slaan (wat ze nooit deed en nu al niet meer doet). Zij pestte mij werkelijk emotioneel. Ondertussen praat ze terug en nu heeft ze een ander slachtoffer gevonden. In die weken ben ik kalm en vriendelijk gebleven. Ik was heel fier op mezelf dat ik dank zij u, NEEN heb durven zeggen. Ik denk ook wel dat mijn baas stomverbaasd was over mijn houding.

Momenteel durf ik al een winkel binnengaan en vooraleer ik vertrek pomp ik het goed in mijn hoofdje dat mijn verkrampte lichaam ea alles te maken heeft met mijn ingesteldheid van jaren en jaren terug. En het is mij al gelukt om mijn wintercollectie aan te kopen J.

Nu sta ik al een beetje met knikkende knieën op het perron. Soms betrap ik mij erop dat ik daar heel elegant sta nl. met ietwat gebogen knieën en mijn benen wat uiteen. Zo heb ik een groter draagvlak J. Alle gekheid op een stokje : ik voel me stukken beter, ben zelfzekerder en veel rustiger geworden.

Dit is een tussentijdse evaluatie (zoals op de Vlaamse Gemeenschap J) om u te laten weten dat ik op de goede weg ben en zeker niet zal opgeven. Op het einde van mijn sessies breng ik u terug op de hoogte.

Reeds van harte dank voor alles

A.


Mijn leven was een hel Geert. Ik leefde elke dag in angst. Ik had een zweverig gevoel en wist niet wie ik was. Ik voelde me overal ongemakkelijk, behalve in m'n bed. En zelf daar kon ik het af en toe niet aan.

Ik wil je bedanken voor wat je me leerde. Dank je om me de foutieve denkpatronen aan te tonen. Dank je om me de moed te geven om de koe bij de horens te vatten. Dank je om me het leven terug te geven waarvan ik dacht dat het voor altijd weg was.
Heel veel groeten, Ann


Ik wil ook wel getuigen. Toen ik nog volop agorafobie had was ik wanhopig op zoek naar iemand met dezelfde problemen. Ik dacht dat ik raar en abnormaal was en vooral helemaal alleen.

Toen ik de site dan ontdekte werd die mythe al doorbroken. Na de eerste keer naar het programma te luisteren was ik ermee weg. Ik moet je vertellen dat je erg motiverend over komt Geert, en dat is maar goed ook. Elke dag voelde ik me een stukje beter. Tegen het einde van de 15 weken was ik een herboren man. Het was nog niet volledig weg, maar ik kon al bijna alles doen wat ik wou.

Nu, 4 maand later heb ik helemaal geen agorafobie meer! Ik luister af en toe nog eens naar een CD om alles vers in het koppeke te houden.

Dank je man!

Frederik


Hey Geert,

Laat me nog eens even vertellen hoe ik bij je ben terechtgekomen. Ik bevond me een tijd voor ik starte in een supermarkt. Daar kreeg ik plots last van een kloppend hart. Een hart dat zo erg klopte, dat ik dacht dat ik doodging. Ik dacht dit is een hartaanval en liet mijn vrouw meteen de ambulance bellen.

In het ziekenhuis hebben ze me overal onderzocht, maar de doktors konden niets vinden. Er was niets mis, en toch bleef ik van die hartkloppingen hebben en durfde ik nergens meer naartoe. M'n leven speelde zich eerst op mijn werk en thuis af, nadien enkel thuis. Werken durfde ik ook al niet meer, ik dacht dat ik er es zou doodgaan.

Wat een geluk dat ik toen je site tegenkwam Geert. Jij leerde me waar het probleem echt zat, en nu, nu leef ik opnieuw als voordien. Ik moet me aan de regels houden om niet te hervallen, en je programma was niet gemakkelijk, maar man, ben ik blij dat ik het gedaan heb!!!!!!!
Willy


Hoi Geert,

Ik ben vanomrgen geslaagd voor m'n theorie examen..!!
Jij weet wat dat voor mensen zoals ik betekend.
Dankzij jou sessie heb ik de stap durven zetten.
Ik hoop dat het rij examen ook zo goed zal gaan.
Nogmaals bedankt...!!

Groetjes Mirjam

P.S als de moed me even in de schoenen zakt zet ik een van je CD's aan en dan voel ik me weer een heel stuk beter!


Ik ga even van de gelegenheid gebruik maken om je te vertellen hoe goed het met me gaat.
Ik doe precies wat je zegt dat ik moet doen (heb wel 2 weken over de eerste CD gedaan, en voel dat het zo goed is). Ik sport, drink niets van cafeïne meer, minder suiker,...
Afgelopen weekend was gewoon fantastisch! Al enkele maanden geleden boekten wij met vrienden een weekend aan zee om mijn verjaardag te vieren. Ik keek er zelfs niet heel erg tegen op, wat ik eerst wel deed. Ik gebruik nu positieve zelfdialoog, accepteer mijn angst en raar maar waar, de angst blijft gewoon weg nu... Ik heb genoten van de eerste tot de laatste minuut, ben zelfs een hele drukke tapasbar binnengeweest, uren lang...
Ik kan je niet vertellen hoe gelukkig ik ben dat mijn oude leven weer tevoorschijn komt. Hierop heb ik (en iedereen uit mijn omgeving) heel lang gewacht.

Heel veel groetjes,
Tanja


Hey Geert,

Dank je voor je programma. Ik zat diep in de put toen ik deze site voor de eerste maal bezocht. Mijn verbazing was groot toen ik je uitleg op de site hoorde. "Eindelijk", dacht ik. Je programma is niet het makkelijkste, ik heb wat moeite gehad om me aan al de richtlijnen te houden, maar het resultaat is super.
Bedankt om me m'n leven terug te geven.
Anne-SophieGeert. Vroeger durfde ik de brievenbus zelf niet meer leeg te maken. Nu ga ik zelfs opnieuw uit met vrienden. Thx!
Bruno

Het deed me pijn om toe te geven dat het tussen m'n oren zat. Alles zat eigenlijk in m'n kop, terwijl ik altijd dacht, misschien zelf hoopte, dat het om echte fysieke problemen ging. Jouw programma heeft me doen inzien wat ik verkeerd deed. Nu kies ik zelf wanneer ik angst voel en wanneer niet. In het algemeen doe ik nu opnieuw waar ik zin in heb, zonder met de angst rekening te houden. Dat gevoel is onbeschrijfelijk. Als ik ooit iets kan terug doen, dan hoor ik het wel.
Moniek


Dag Geert. Ik wou je langs deze weg gewoon even bedanken. Ik hou het niet voor mogelijk hoe je mijn leven hebt veranderd. Het verschil is echt zwart en wit en ik ben je erg dankbaar. Zoals je weet durfde ik zelf niet echt naar de supermarkt. Telkens ik er was probeerde ik mijn inkopen zo snel mogelijk uit te voeren. Alles was altijd gehaast wanneer ik weg van huis ben. Nu kan ik alles kalm doen, en echt van de dingen genieten. Dat is nieuw voor mij. Het is alsof de wereld er een extra dimentie bijgekregen heeft.
Margot


 

Disclaimer:De inhoud van deze website vervangt de raad van je arts niet en bevat geen medisch advies of medische behandeling. Ik ben geen arts en geen psycholoog. Ik geef verder heel bewust ook geen (langdradige) therapie en werk via een zelfhulp cursus. In plaats van je een vis te geven, leer ik je vissen zodat je van niemand hoeft af te hangen. Wanneer je vragen hebt over je gezondheid dien je daar steeds eerst met je arts over te praten. Negeer nooit de raad van je arts of wacht niet om met hem contact op te nemen. De nieuwsbrief en alles wat je op deze site vindt kan en zal geen ziektes genezen. Ik kan niet iedereen helpen en de resultaten verschillen van persoon tot persoon. Angst overwinnen vergt tijd en moeite, dat is nu eenmaal zo. Maar geloof me, het is die moeite en inzet waard!